Ieder mens gezien en geliefd door God

Over ons

De initiatiefnemers van Bron Lachai-Roi zijn Johan en Tabitha Wendt. In het voorjaar van 2011 worden zij geraakt door het verhaal in de bijbel over Hagar (Genesis 16). De visie om een helende gemeenschap vorm te krijgen krijgt eerst haar naam: Lachai-Roi. Johan en Tabitha worden gedreven vanuit hun geloof en door hun passie voor God en mensen. Sinds begin 2021 wordt de visie uitgeleefd vanuit een boerderij in de gemeente Dalfsen. 

Lachai-Roi

Tabitha

Als gastvrouw van Bron Lachai-Roi zorg ik er graag voor dat iedereen zich thuis en comfortabel voelt! Ik werk als hulpverlener en heb Stadslandbouw gestudeerd.

Johan

Naast voorzitter van de Stichting vind ik het ook heerlijk om bezig te zijn op ons terrein, bij voorkeur in combinatie met een goed gesprek. Naast mijn werk studeer ik Theologie.

Sepp

Woef! Ik ben het welkomstcomité van Bron Lachai-Roi. Je ontmoet mij waarschijnlijk als eerste, ik zal je enthousiast begroeten! Naast mij wonen hier ook de kat Lev, 2 hanen en 3 kippen. 

Roelf

Mijn naam is Roelf van Herwijnen. Ik ben vader van 4, tieners en jongvolwassenen en werkzaam in het hoger onderwijs en binnen de GGZ. Begin 2017 kwam in, in een donkere tijd van mijn leven, tot rust in het gemeenschapshuis Bron Lachai Roi, bij Johan en Tabitha. Voor mij werd dit een verblijf van donker naar licht en Leven. Nu ben ik al weer een paar jaar enthousiast deel van het bestuur van de stichting!​

Jelmer

Mijn naam is Jelmer Dijkhuizen en ik ben afkomstig uit Amersfoort. Gelukkig getrouwd, 2 volwassen dochters en in het dagelijks leven business consultant, executive coach en meelevend christen zoals dat zo mooi heet. Ik ken Johan en Tabitha al een flink aantal jaren en ik voelde mij vereerd toen zij mij vroegen om toe te reden tot het bestuur. In het bestuur vervul ik met veel plezier de rol van secretaris.

In ons huis is samen leven, rust, dichtbij de natuur leven, van belang. We hebben een grote tuin en moestuin waar je kunt zitten en meewerken. Daarnaast is er een kapel en een hooiberg met extra zitgelegenheid. In de directe omgeving kun je lekker wandelen en fietsen en je zit binnen een aantal kilometer aan de Vecht, in elk seizoen genieten! Dalfsen, Nieuwleusen en Zwolle zijn op korte afstand gelegen.

In de kapel

Centraal op ons erf staat een ‘kapel’. Deze is open, je kunt hier de stilte zoeken, bidden, lezen, schrijven, muziek maken of luisteren naar muziek.

In de kapel houden we ook korte vieringen welke onderdeel uitmaken van Bron Lachai-Roi. Jij bent, in alle vrijblijvendheid, van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.