Bezinnen en voeden

Moestuin

Onze Lofhof heeft naast een bezinnend karakter ook een voedend karakter. Het voorziet de gasten en het gastenechtpaar van gezond voedsel; niet bespoten groente, fruit en bloemen. We streven er naar om zoveel als mogelijk zelfvoorzienend te leven op het terrein.

Lachai Roi

Ontspannen en bezinnen

Als kleindochter van een akkerbouwer aan de ene kant en aan de andere kant een fanatieke ‘moestuinopa’ ben ik (Tabitha) opgegroeid met het telen van vooral groente en fruit. Ondanks dat het me meegegeven is en ik het altijd erg leuk gevonden heb, ben ik er in eerste instantie niets mee gaan doen. Twaalf jaar geleden heb ik een moestuin bij ons in de buurt gehuurd en ben ik begonnen. Eerst om te kijken of ik het wel leuk zou vinden, dat bleek als snel het geval…

Van 2017-2019 kon ik een opleiding tot Stadslandbouw volgen aan de Warmonderhof in Dronten. Tijdens deze opleiding heb ik bij allerlei bedrijven (bloemen, kleinfruit, kruiden en groente) stage gelopen en ervaring opgedaan.

Onze moestuin is onderdeel van het gemeenschapshuis. Hier kweken we onze eigen groenten, kleinfruit, kruiden en bloemen. Ons doel is om in de zomermaanden zoveel als mogelijk van eigen tuin te eten. Alles is onbespoten.

Naast dat er geteeld wordt is er ook ruimte om te ontspannen en te bezinnen. Tijd om in contact te komen met de schepping, de Schepper en jezelf.

Uit divers onderzoek is gebleken dat buiten bezig zijn met je hoofd in de wind en je handen in de aarde leid tot:

Sociaal contact

Goed herstel van stress

Stimuleren van beweging

Een bijdrage aan een optimale ontwikkeling van kinderen

Het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en zingeving

Meewoners van ons huis en daggasten kunnen meehelpen in en genieten van de moestuin. De Lofhof wordt aangestuurd door Tabitha met ondersteuning van vrijwilligers. Tabitha vindt het leuk om haar kennis en ervaring te delen door samen bezig te zijn.