Ontstaan

De initiatiefnemers van Bron Lachai-Roi zijn Johan en Tabitha. In het voorjaar van 2011 worden zij geraakt door het verhaal in de bijbel over Hagar (Genesis 16, zie ook onder betekenis Lachai Roi op deze site). De visie om een helende gemeenschap vorm te geven krijgt eerst haar naam: Lachai-Roi.

Van droom naar realisatie
Nadat ze diverse mogelijke locaties heel concreet hebben onderzocht, zijn ze begin 2013 in hun woning in midden NL begonnen om het huis open te stellen en mensen die uit balans zijn te ontvangen. Het is bijzonder mooi te zien hoe mensen veranderen door persoonlijke aandacht, een tijd van rust en gebed. Er is duidelijk behoefte aan een plek zoals die geboden wordt. Het is bij elke gast weer een bevestiging van datgene wat God in hun hart heeft geplant.

Toekomst
Onder andere door een aantal bemoedigings- en hulpreizen welke ze maakten in 2015 naar Israël, Roemenië en Lesbos kreeg de visie verder vorm. Met als gevolg dat in november 2015 Stichting Bron Lachai-Roi is opgericht.

Voor verdere groei is een nieuwe locatie gevonden in het buitengebied van Dalfsen. Een huis met tuin met ruimte en mogelijkheden waardoor we mensen een plek kunnen bieden en van waaruit passende activiteiten zullen worden aangeboden. We verwachten dat we omstreeks april 2021 hier gasten kunnen verwelkomen.