Durf jij het “open” te laten?

Dat geloven te maken heeft met loslaten hebben we recent weer mogen ervaren in Wales. Via diverse mensen hadden we wat tips ontvangen van plaatsen die bezienswaardig zijn of personen om mee in contact te komen. Zo stonden op ons lijstje om kennis mee te maken onder andere het retraitecentrum c.q. huis van gebed Ffald-Y-Brenin in Pontfaen en het Bible College Wales in Swansea. Deze laatste plek was eigenlijk de reden van onze trip naar Wales nadat we boeken over Rees Howells hadden gelezen en er woorden over ons waren uitgesproken dat we zouden wandelen over het landgoed van Rees Howells. Zowel tijdens de reis als na thuiskomst mochten we sterk ervaren dat God ons weer bijzonder heeft geleidt.

Ffald-Y-Brenin in Pontfaen.
vooraanzicht-ffald-y-brenin

We hebben bij FFald-Y-Brenin een bijzonder goede June Conference, “Building a People for God”, meegemaakt. Maar we hebben ook twee nachten geslapen in het retraitecentrum. Waar je normaal gesproken meer dan zes maanden van tevoren een kamer moet reserveren bleek er ter plaatse een kamer voor twee te zijn juist in de twee dagen dat wij nog een kamer zochten en andere opties om diverse redenen niet doorgingen. Het bleek nog de mooiste kamer (zelfs met eigen keukentje) in het huis te zijn ook. Het werd een hele gezegende tijd. Dank u Jezus!

Bible College Wales in Swansea.
bible-college-wales

De reservering van de nachten in het Bible College Wales hadden we onderweg ook nog maar half-half gemaakt en nog niet bevestigd. Vanwege soms moeilijke WIFI-bereikbaarheid in Wales konden we onze overnachting hier ook pas op het allerlaatste moment regelen. En wat bleek hier bij aankomst? We waren samen de enige gasten in de fraaie gerestaureerde villa! Het was een vreemde gewaarwording als aan het einde van de middag iedereen vertrok en wij samen overbleven. Maar wat hebben we een goede tijd gehad. Zo hebben we samen gezongen en God aanbeden en grootgemaakt in de kantineruimte en hebben we gebeden in de enorme tuin. Het Bible College is op een bijzondere wijze “gered” door een kerk uit Singapore (!) van een herontwikkeling naar ouderenwoningen. Men heeft visie voor onder andere een bijbelschool met deelnemers uit de gehele wereld.

Een les uit deze reis is voor mij duidelijk de vraag “of ik het durf open te laten, durf los te laten?“ Vertrouw ik God echt? Dat Hij zal voorzien? Op een manier die waarschijnlijk nog veel beter is dan ik het zelf zou kunnen bedenken. In de twee weken dat we in Wales waren hebben we het weer heel sterk mogen ervaren. Juist omdat we niet van tevoren alles “dichtgetimmerd” hadden. We dienen een almachtige God, een liefhebbende Vader, een Vader die voorziet waar we ook zijn!

Voor die keuze sta ik eigenlijk elke dag opnieuw. Durf ik het vandaag open te laten, los te laten? Vertrouw ik God? Geloof ik in Zijn aanwezigheid? (in mijn dagelijkse keuzes, mijn contacten van vandaag, mijn zorgen van vandaag etc.). Gods naam betekent: IK BEN (lees in Exodus 3:13-14). IK BEN er altijd, overal. En ik ben God dankbaar dat we dat weer heel duidelijk hebben mogen ervaren in Wales. Mijn verlangen is hierin te groeien, te groeien in geloof.

En jij? Durf jij het? Het “open” te laten? Los te laten? God te vertrouwen?

Vraag en bid God om Zijn aanwezigheid in je leven. Dag in dag uit, stap voor stap.
Begin er vandaag nog mee.

Wil je reageren?